huis van t hart
Mediation

Soms loopt een (werk)relatie niet lekker en is het moeilijk om er samen uit te komen. Dan kan Huis van 't Hart als een onafhankelijke mediator helpen om de lucht te klaren.

Is het hoog tijd om beweging te krijgen in een onprettige verhouding? Neem dan gerust contact op met Huis van 't Hart. Voor mediation in privérelaties, de relatie met je werkgever, collega of medewerker, of de relatie met een afdeling/organisatie waar je mee samen werkt.

Effect: mogelijkheden en oplossingen zien

Als mediator begeleid ik met zachte kracht het proces om tot antwoorden, oplossingen en afspraken te komen in een onprettige relatie. Het mooie is: de antwoorden liggen altijd al in jezelf.

We zorgen er samen eerst voor dat het 'speelveld' van de mediation helder en veilig is. Wat is het doel van de mediation? Waarover gaan we het wel hebben, waarover niet?

Daarna maken we helder welke doelen belangrijk zijn voor alle betrokkenen en waarom. Dit vergroot het onderlinge begrip. En maakt de weg vrij om te kijken naar mogelijkheden. En om samen effectiever met de situatie om te gaan.

Bij een mediation tussen twee personen is een kort traject van enkele gesprekken vaak voldoende. Bij een mediation met een team of een groter aantal mensen is meestal een traject van meerdere gesprekken nodig.

 

Referenties:

‘Floor was mediator tijdens de dreiging voor een onprettige werksituatie, tussen mij als projectleider en een collega, in een veeleisend project met een zware deadline.

Floor wist de juiste omstandigheden van vertrouwen en rust te creëren om onbewuste miscommunicatie bespreekbaar te maken. Dit zorgde voor een hernieuwd enthousiasme in de samenwerking en de collegialiteit.’